Italias vakre øyer

Titter ut på det grå kalde været og bare lengter etter sommerferien, nokså overbevist på jeg ikke er alene om å drømme meg bort.

Noen av mine kollegaer har allerede bestilt sin sommerferie og i år er det mer enn en som velger å reise til Sardinia. Denne fantastiske øya som ifølge meg er paradiser for både sjelen og smaksløkene. En gjør rett i å passe på å finne rimelige flybilletter fra Skandinavia med Norwegian. Jeg har selv feriert her tre ganger og Sardina er fortsatt nummer ett i mitt hjerte. Har aldri kjent meg så  avslappet noen gang under min ferie eller for den delen gått opp så mye i vekt. Lage mat kan de på Sardinia!

68443[1]

68448[1]

Vanligvis velger våre kunder fastlandet som er fullt forståelig da de fleste reisemål i Italia er lette å nå og sandstrendene kilometerlange. Men jeg skulle allikevel velge øyene.

Capri kan du besøke under en dagsutflukt om du bor nære Sorrento eller Amalfi, men det er ikke helt feil å bestille ett par netter på denne vakre øya. Om ikke annet for å kunne innta den sjarm og det romantiske landskapet.

IMG_0703

Sicilia er den øya du bør velge om du ønsker en opplevelserik ferie i kombinasjon med sol, bad og god mat. Her kan du gjøre mange spennende utflukter til bl.a Siracusa, Eoiliøyene og vulkanen Etna. Sicilia har flere vakre byer som f.eks Taormina og Cefalù og mange trivelige badebyer som Giardini Naxos. Fine badestrender og krystallklart vann er noe av det du kan oppleve her. Et stort pluss er at klimaet er kanonbra og sesongen lang på grunn av den korte avstanden til Afrika.

 

DCF 1.0

Elba, denne lille perlen som tilhører en av landets vakreste regioner Toscana, byr på myke grønne åser, fantastisk kyst og klart vann. Elba føles som et reisemål som passer for hele familien. En rolig og herlig ferie med vakre omgivelser og god mat. Bedre kan det ikke bli!

90646[1]

Hvordan ta seg til disse øyene.

Til Sardina kan du velge å fly eller ta ferge. Velger du vannveien kan du også reise via Korsika og slå to fluer i en smekk. Korsika har mange vakre plasser og genuine byer. Foretrekker du å fly anbefales leiebil på det sterkeste, da de fleste ferieboliger ligger herlig til avsides for og ikke ødelegge landskapet. Men også for at du kan ta deg rundt til øyas utallige og fantastiske strender.

Til Elba må du enn så lenge ta ferge og det fungerer veldig bra. Tenk på at mange hotell kan hjelpe deg med gunstige fergebilletter da de har en spesialavtale med utvalgte fergeselskap.  Jeg synes det er behagelig å ha bilen med seg på Elba slik at man kan i ro og egen takt kjøre rundt og urforske øyas ulike vinkler og kroker.

Ja, det blir kanskje noen av øyene for meg i år også. Kanksje for deg også?

Uansett hvilken øy du velger er jeg overbevist om du får et helt fantastisk opphold.

← Previous post

Next post →

1 Comment

  1. Ett härligt inlägg som ger reslust!

1 Pingback

  1. Mike

Legg igjen en kommentar