Det her er en fortsettelse på mitt tidligere innlegg Håndbok for Legolandsbesøk. Det handler altså om samme hovedpersoner som i akt 1 (nevt ovenfor) og er samme reise i begynnelsen av september 2010. Men nå gjelder det altså Lalandia. Dette er en formidabel ferieby med en helt fantastisk imponerende kvalitet. Alt har bare ett par år på nakken og er i virkelig toppskikk. Og tillrettelagt, gjennomtenkt og gjennomført med hovedsaklig utgangspunkt for barnefamilier. Nok med skryt….som tidligere så følges familien Vincents Topp Tre Tips i noen kloke kategorier, alt for at du som kommende besøkende skal få noen fiffige ideer som gjør besøket mye bedre!

 

Topp Tre Tips – attraktsjoner i badelandet

1. Tornado. Allerede når du kjører inn med bilen på Lalandias kjempestore område ser du den gigantiske trakten som skygger halve Aquadome. Stopper du bilen, stiger ut og spisser ørene kan du hvert minutt høre skrekkfulle skrik, sånn som i skrekkfilmer. De kommer fra Tornadoen.. Etter å ha klatret opp trappene til taknivået i badelandet (hit går du om du skal forsøke å få bilde på halve badelandet) setter man seg fire personer i en enorm badering. Når lampen lyser grønt glir man stille i vei. Og videre….ja, om man har lurt på hvordan det er å kjøre vaskemaskin (jeg har fundert over det altså..) men kun bare på kort skylleprogram, da er Tornadoen det nærmeste du kommer. Og husk på dette, det verste skrekkskriket kommer fra de som sitter med ryggen nedover….

2. Vannlekelandet (se det tåkete bildet). Ja, det er vel kanskje den beste måten å beskrive ett eldorado for barn. En hel haug med trapper, vannsprutere, rør, dusjer, rutsjebaner og mye mer. Så da er det bare å helle på vann på den som våger seg inn i krigssonen.

3. Her må bare noen av boblebassengene få plass. Ja, det gjør de! Etter å bli truffet av punkt 2 i trettiåtte grader «kokende vann» i dunkel belysning, er dette enestående!

Agent Medie bilder 142Agent Medie Billund

Topp Tre Tips – å gjøre utenom badelandet

1. Monky Tonky Land. Ganske så ofte så fasineres jeg av barns utømmelig energi. Men det kommer kanskje til en grense akkurat i lekelandet i Monky Tonky. Og der sprinfer de som ekorner i hjul til man bokstavelig bærer de ut. Og det aller beste med denne avslutningen er at baren Plaza Cafè ligger vegg i vegg med lekelandet. Der venter gjerne pappa en halvtime eller mer.

2. Bowling eller Minigolf. De havner på delt 2.plass. Kanskje akkurat for at det gir meg mer valgmuligheter. Bowling for barn er noe spesielt som anbefales å prøve. Det er en utmerket familieunderholdning og med fuske-railene opp kan hvem som helst ta poeng! Til og med pappa…..

3. Atmosfæren & restaurantene. Det er skapt veldig bra innendørsmiljøer. Jeg var her på rundvandring i hjelm når de holdt på å bygge hele Lalandia i 2008. Det var da en kaotisk arbeidsplass. Taket var fortsatt hvitt og de forklarte for meg at det kommer til å bli som en stor Italiensk pizza i skumringen. Men hei…skikkelig bra har det blitt! Det her er utendørsfølelse! Dessuten finnes ett par veldig bra restauranter med prisgunstige barnemenyer og god mat!

 

Agent Medie 384x350_MonkyTonkyLand_02

Topp Tre Tips – hyttene

1. Herlige hytter. Du behøver ikke å ta med deg noe når det gjelder hyttene. Derimot lad opp med familiens favorittspill for hyttene er veldig bra og byr inn til laaange kvelder. Trådløst internett har de ikke her så din laptop kan du la ligge igjen hjemme med god samvittighet.

2. Lag din egen mat. Lalandia har en overraskende bra og velutrustet supermarked, så du trenger egentlig ikke å ta med noe hjemmefra. Og kjøkkenet som sagt er utrustet for matlagning! Siden dette her skal forestille ett tips-blogginnlegg så får jeg vel bidra til fredagskosen på Lalandia i form av en lettlaget og utrolig godt kyllingoppskrift. Det her behøver du:3-4 kyllingfileer, 2 sjalottløk. 1 sk dijonsennep, 1 dl hønsebuljong, 4-4 dl fløte, en halv krukke fersk koriander, smør, salt og pepper.  Så her gjør du: Fres fileene og legg i en ovnsform. Fres løk og sennep, tilsett buljong og fløte, koke 3 min. Hold sausen i formen over kyllingene og 15-20 minutter på 180 grader. Klipp koriander over retten ved servering. Serveres med salat, ris/pommes frites/ovnsbakte rotfrukter.

3. Året rundt og generøse åpningstider. Til Lalandia kan du reise når som helst. Et tips er å komme i lavsesongen september-mai og det er godt med plass. Siden alt skjer innendørs er besøket garantert bra vær! Det går også å snu på programmet og avslutte dagen i Aquadome, så kan du ha Tornadoen neste for deg selv den siste timen!

Har du noen bra tips fra ditt Lalandiabesøk? Del gjerne med oss!

Svøm forsiktig!