Det her en del 1 i en håndbok i to deler om en weekend i september 2010 på Legoland Billund Resort. I den første delen handler det om Legoland. De som er med er Jens 46, Malin 38, Tim 8 og Erik 6. Vi gjorde denne helgen vårt andre besøk på Legoland. Den første reisen var i mai 2009. Tim, som da var 6 år, utbrøt med store øyne når den første morgenen steg inn på Legolandområdet gjennom Hotell Legolands «private» inngang  -«Mamma, dette må være en drøm!» I år hadde Erik, med god hjelp av sine såler i Spidermanjoggeskoa, oppnådd de magiske 120 cm. Den høyden hvor man får KJØRE alle attraksjoner, og noen i følge med voksne!

Jeg tenkte å kalle dette blogginnlegget til Familien Vincents` Topp Tre Tips på Legoland. Så les og ta med deg våre erfarenheter på din reise til Legoland.

 

Topp Tre Tips – Attraksjoner for barn fra 120cm, utifra ett barneperspektiv…

1. X-treme Racers. En gang i 1992 hadde jeg en (ifølge meg…) en nær-døden-opplevelse i en ranglete berg-og dalbane på Mallorca. Da lovte jeg meg selv aldri mer å sette min fot i en sånn igjen. Det løftet holdt i 18 år. Mens barn og frue sprudlet av glede og spenning etter endt ferd, steg jeg ut av vognen blek og konstanterte med skjult stolthet at jeg faktiskt overlevde.

2. Power Builder (se bilde). En fullstendig vannvittig oppfinnelse som svinger de fastlåste kamikazepilotene etter ett antall selvvalgte roteringsalternativ. Aldri sett noe lignende.  Må være samme oppfinnere som  “Slussen” i Stockholm.  Det vil si du snurrer hjelpesløs rundt-rundt i ukontrollerte baner uten noen annet en hodeverk som resultat.

3. Draken. En sympatisk tur gjennom den store borgen og heftige legomiljøer som avsluttes med en real overraskelse ferd a la berg-og dalbane (du behøver ikke være 120cm i Draken). Det her var nok familien felles favoritt i konkurranse med Viking River Splash.

DSC01765 DSC01751 DSC01747

 

Topp Tre Tips – Attraksjoner for voksne barn, utifra ett voksenperspektiv

1. 4D filmen! Strategisk lagt til ca 15-tiden. På med 3D brillene, dra capsen over hodet og ta deg en velfortjent powernap på 20 minutter! Du trenger disse minuttene for å fikse de siste 3 timene i parken!

2. Templet! Den nye attraksjonen der jeg overlegent vant over hele familien og fikk 12.600 poeng. Ha! Kjør den flere ganger så du får sett miljøene og ikke bare skyter vilt på alt som blinker (sånn som jeg gjorde…).

3. Legoredo, området med Ville Vesten tema. Her er det ingen bråkete karuseller men en Saloon med utmerket kald øl, ett par pølseboder og behagelig country eller livemusikk i bakgrunnen. En stor øl i Saloonen kan erstatte effekten av 4D besøket eller ett opplivningsperspektiv! Cause you`re worth it!

bilder 144 DSC01756 DSC01749

Topp Tre Tips – Anbefalinger, utifra ett familieperspektiv

1. Når skal vi reise? Besøk gjerne Legoland i lavsesongen før skoleavslutning eller etter skolestart. Spesielt om du har mindre barn som ikke har tålmodighet til å vente 5 minutter i kø. Velger du juni-august er det bedre å kommer midt i uka enn på en helg. Er været viktig, reise i juli!

2. Mat & drikke. Det er mye å velge mellom når det gjelder mat, drikke og iskrembutikker på området. Ta gjerne med egen snacks og drikke – det er mange koselige områder for en egen piknik. Før eller senere havener du i Legobutikken og da forventes det at du har noe igjen i lommeboken!

3. Legoland er for barn. Kun for barn! Og om du ikke trodde det, så det kommer du til å forstå min kjære leser, 10 meter innenfor portene, noe som vi alle en gang har vært:-) Enjoy!

Har du selv noen fiffige tips fra ditt Legolandsbesøk?! Kommenter gjerne mitt innlegg med dine synspunkter!

Jeg kommer tilbake med Håndbok for Lalandiabesøk snart!