Tips til hva man kan gjøre på Mallorca

Når man skal tilbringe en hel måned på en feriedestinasjon er det greit å ha en plan B. Her kommer noen tips til reisemålet Mallorca.

DSC_1434

Plan B: Grotter

Mallorca er egentlig som en gigantisk Sveitserost. Hullete så til de grader at mange byer kan stolt presentere sine egne dryppsteinsgrotter. Noen på østkysten og noen på vestkysten. Vi besøkte de som ligger i Campanet. Det som er bra når utetemperaturen nærmer seg 40, som i vårt tilfelle, er det slik at disse grottene har ca 18 grader året rundt. Akkurat denne dagen så var det en varmerekord som ble slått  i flere byer rundt på øya, så dagens plan B var perfekt!

DSC_1436

Akkurat dryppsteinsgrotter er veldig heftig ut fra et barns perspektiv. Gjett hvor mange figurer og formasjoner som lignet det ene og det andre. Har du sett Star Wars så forstår du hvordan det ser ut. Og har du skikkelig mye fantasi ser du en mislykket skjønnhetsoperert Sylvester Stallone i Rambo 12 reiser seg opp i slow motion fra en bøtte tyggende på brokkoli. Men da snakker vi uvanlig mye…

DSC_1422

Hvor mange sjøer finnes det på Mallorca? Ikke mange. Men du finner da en halvveis kunstlig vannreservat Gorg Blau som ligger blant de høyeste toppene på øya. Vel verdt ett stopp og en gåtur når du har kommet frem. Her finner du rasteplasser for piknik.

DSC_1476

Om du besøker øyas vestkyst kommer du til Soller. En herlig by med fint bytorg og fullstendig umulig å parkere mellom 10.00-15.00…Gjør da som oss. Fortsett ned til Repicstranden i Puerto de Soller og parker der. Senere kan du ta den lille sporvognen opp til Soller og vandre omkring, spise lunsj og en enorm hjemmelaget appelsinis på torget foran kirken.

DSC_1331

Siden vi bodde i Deia passerte vi Valdemossa hver gang vi kjørte sørover mot Palma. Flere ganger stoppet vi i byen dersom de har ett større utvalg av matbutikker enn i Deia. Valdemossa har også mange andre butikker. Mye kunst, håndverk og klær. Barna fant en gullsmed som hadde lisens til å lage den «offisielle kolleksjonen» sverd og smykker fra sagaen Ringens Herre. Så i den butikken lot vi våre barn kikke rundt en halvtime mens vi gikk og tok en “cortado con hielo” (iskaffe) på bytorget rundt hjørnet.

DSC03372DSC03377

Når vi bare ville ha en kort avbrekk i hverdagen ved bassengkanten så gikk vi den 3 km lange turen ned til Cala Deia. Den går gjennom sitron- og appelsinlunder, oliventerrasser og mange geiter. Hele vestkysten har mange velkjente vandringsruter, bra vedlikeholdt og skiltet.

DSC03547

DSC_1481

I Cala Deia venter deg en herlig opplevelse. Superklart vann, krabbefiske, hopp fra klipper og dagens ferskfanget fisk. Som er flott belønning etter en varm vandring!

DSC_1487

Vil man gjøre det mer gøyalt i bassenget kan man gjøre som min venn Martin. Bomben. Der min kjære kone halvsover.

Da vil det være greit å ha plan B klar for….

God svømmetur!

← Previous post

Next post →

2 Comments

  1. Peter Sjöroos

    Bra skrivet! Jätterolig läsning :)
    Å tack för tipsen…

  2. I found just what I was needed, and it was enaittrening!

1 Pingback

  1. Alfonso

Legg igjen en kommentar