Severdigheter, strender og restauranter på Gran Canaria

Gran Canaria er som et helt kontinent i miniatyr. Her kan du oppleve grønne skogsområdet, vulkanlandskap, fjelltopper på 2 000 meter over havet og såklart – de gyllengule sandstrender som strekker  seg langs kysten i sør. Klimaet er varmt hele året, noe som gjør Gran Canaria til en stor favoritt for sol- og badeferien.

 

SEVERDIGHETER

Sanddynorna i Maspalomas Gran Canaria Kanarieöarna

Sanddynene i Maspalomas
Vandring over de vidstrakte utrolig vakre sanddynene langs stranden. Det er utnevt til et beskyttet område så vær varsom og plukk opp eventuelt søppel etter deg.

Puerto de Mogán
En livlig liten fiskehavn med liten bebyggelse som oftes kalles for Gran Canarias Venezia.  Kunstig- men realistisk. Her finner du også ett marked. Båter går hit fra flere byer langs kysten.

Palmitos Park
Har du barn med deg så vil de kanskje se Palmitos Park, en dyrepark som blant annet viser rovfugl- og papegøyeshow. Liker barna å bade så ta de med til badelandet Aqua Sur.

RESTAURANTER
Du er i Spania, så glem det med middag klokken fem. De fleste restauranter har åpent 13-16 for menú del día (treretters inkl. drikke) og 20–01 for middag. Prøv gjerne den lokale spesialiteten Mojo, en saus i mange varianter til å dippe det meste i.

Restaurangtips i Las Palmas Gran Canaria Kanarieöarna

Restauranttips i Las Palmas

La Cabana Criolla
Argentinskt sted med store kjøttbiter og bra utvalg av vin.
CALLE LOS MARTÍNEZ DE ESCOBAR 37

Rias Bajas
Spansk kjøkken i sitt ess. Bra fisk og skalldyr. Dyrt til å være Las Palmas, men verdt pengene. SIMON BOLIVAR 3

Cho Zacarias
Kanarisk husmannskost med alt det innebærer av papas arrugadas (saltkokte poteter) med mojo (kald saus med olivenolje, kummin og hvitløk) og gofio (en slags pudding). Populært. Bestill bord. CALLE AUDIENCIA 7

Novillo Precoz
Grillrestaurant med fint direkteimportert kjøtt fra Uruguay. Veggene er full med autografer av kjente gjester. Bestill bord. CALLE PORTUGAL, 9

Bar La Crema
Her spiser du calamares sammen med lokalbefolkningen. Stengt i helgene. CALLE JUAN MANUEL DURÁN 5

STRENDER

Strand stränder Gran Canaria Kanarieöarna

Playa de las Canteras
Playa de las Canteras er en tre kilometer lang gyllen sandstrand i Las Palmas med masse av restauranter, butikker og nattklubber. Stranden er barnevennlig og mulig service finnes i nærheten.

Playa del Ingles
Playa del Ingles er en internasjonel strand med barer, restuaranter, hotell, butikker og diskoen. Vær forberedt på at en lang del av stranden er nudiststrand – her spiller man volleyball og jobber helt naken. De vakre sanddynene Maspalo­mas ligger her.

Puerto Rico
Puerto Rico domineres av turistanlegg med høye hotellkompleks, bassenger, spillehaller og puber. Stranden er barnevennlig og her er det vannsportaktiviteter og en kan reise på båtutflukter.

Playa de Tasarte
Playa de Tasarte skiller seg ut en del fra de andre strendene som er nevnt med hytter og fiskebåter som gjør plassen mer idyllisk. Lokalbefolkningen kommer gjerne hit i helgene. Barnevennlig.

Bestill din reise til Gran Canaria her

 

← Previous post

Next post →

1 Comment

  1. Hei, ikke glem det nye akvariet som åpnet i Las Palmas i år, Poema del Mar. Absolutt verdt et besøk! https://gran-canaria-ferie.blogspot.com/2018/08/poema-del-mar.html

    :)

Legg igjen en kommentar