Danmark er kjent for sine mange slott og herregårder, og litt utenfor Hornbæk på Nord-Sjælland ligger Sauntehus Slotshotel.

Sauntehus ligger idyllisk til i en stor slottspark

Vi befinner oss noen mil nord for København, og her ligger sandstrendene tett og det er utrolig lett å stoppe og ta noen svømmetak. Til et slott skal vi vel egentlig komme med hest og vogn, men i sommer valgte vi syklene. Å sykle gir en frihetsfølelse og det er herlig å kjenne havbrisen i håret mens hjulene ruller lett langs sanddynene.

Idylliske sykkelstier ved Hornbæk  Sjørøverne så vi ikke, men vi fant båten  Det er ikke Syden-temperatur, men det går godt å bade.  

Navnet slott forplikter og hotellet lever absolutt opp til forventingene. Her sover vi i himmelseng og det er kandelabrer og stive servietter ved matbordet. Å sove i en himmelseng er herlig!

Elegant borddekking i restauranten

Ungene bruker tilgjengeligheten av sjokoladepålegg ved frokosten som målestokk på om et hotell er bra eller ikke (og Sauntehus har ikke nutella), men til og med de ble imponert. Det er ikke hver dag de kan sitte i en slottspark og spise danske wienerbrød til frokost, før de tar en dukkert i bassenget. Som voksen må jeg si at kombinasjonen av sykkeltur og slottsopphold er vellykket. Det er deilig å få luksus samtidig som vi får røre på oss!