Februar 2014. Kjøpt ny bil. Stolene føles som lenestoler og med innebygd dvd i baksetet.  Perfekt til å foreta en lang bilreise…skal vi ikke ta bilen ned til Europa i ferien?- spør jeg min kjære mann. Barna, 13, 12 og 6 år, var med på ideen med en gang. Jeg er mer usikker. Som fast og vant flyreisende kjente jeg på usikkerheten…hvordan kommer det til å fungere med så mange timer i bilen, vi som knapt kan kjøre til kjøpesenteret uten at det skjærer seg. Men, bilen føltes bra og herlig med dvd…så sagt som gjort. Planleggingen var i gang.

Beslutning 1: Hvor skal vi reise?

Hmm, pappa vil til Sveits/Aplene, mamma til Italia med mye sol/bad, sønnen til Paris og Eiffeltårnet, mellomste til Monaco og Monte Carlo og minste jenta vil treffe Mikke Mus og Minnie i Disneyland Paris. Så langt. Alt føles bra!

Beslutning 2: Hvor skal vi bo?

Sveits, overnatting i 2 netter fikset av slektning i Luzern= check.

Italia, fant et veldig fint hotell i Marina degli Aregai i koselige byen San Remo. Bildene så fine ut. Leilighetshotell med privat strand – kan det bli bedre!? Kom frem til at 2 netter blir bra her = check.

blogg1

blogg2Cannes, hvor vi tar en stopp på 5 dager. Valget falt på leilighetshotellet Pierre & Vacances Cannes Verrerie. Noe for alle: Bra basseng, vannsklie, kort avstand fra Cannes, nære stranden og matbutikker rundt hjørnet = check.

blogg3Paris. For å finne en praktisk løsning med bilen fant vi ett supert område rett utenfor Disneyland området, Val d´Europe. Her er det parkering, tog til Paris og ett outlet 5 minutter bort. Valget falt på 2 dager i denne metropolen = check.

Hotell bestilt! Veldig bra – nå er vi allerede halveis!

Nå kjører vi!

Dagen startet tidlig, solen er på vei opp. Frokost ombord på Scandlines linje Helsingborg-Helsingør, direkte til neste ferge: Rödby-Puttgarten. Ingen trafikk, så bra det går… Nesten gassen i bånn på Autobahn gjennom Tyskland mot Sveits. Tok en liten stund før vi lærte oss hastighetsskiltene:)

Første stopp: Outletcity i Metzingen utenfor Stuttgart. Litt vanskelig å finne men vår eminente GPS, som vi døpte til «Laura», hjalp oss fram.

Tidlig start på dagen, turen går gjennom bølgende landskap i Sør-Tyskland og inn i Sveits.  Siste biten gikk over en mengde høye broer, der vi skuet ut over koselige tyske byer med sine staslige kirker.blogg4

blogg5

blogg6Vel fremme i praktfulle og vakre middelaldertiden Luzern. En velbevart eldre bymiljø, rolig atmosfære og fantastisk mat.

blogg7Reisen går videre. Vi valgte å reise over Alpene istedenfor gjennom St. Gotthardtunnelen. For et fantastisk landskap! Som å være i filmen «Sound of Music» eller noen av James Bond filmene. Fortsatt lite trafikk, som gjorde at vi kunne kjøre i vårt tempo. Stopp ved isbreen, der barna fikk lage snøballer. Godt vi hadde litt tykkere gensere med oss, for her var det «bare» 5 grader.

blogg8Gjennom Italia med skiftende landskap. Vi forlater Alpenes staslige topper i bakspeilet, passerer Milano og sikter på den genuine byen San Remo.

San Remo byr på en ekte italiensk atmosfære. Mange butikker, restauranter og langs strandpromenaden ligger det mange koselige uteserveringer. Lett å ta seg rundt med barna.

blogg9 blogg10 blogg11For å virkelig utnytte tiden og oppleve maksimalt tok vi en liten «avstikker» til Pisa en av ettermiddagene. Utflukten ble en suksess, der vi nøt både tårn og ekstremt god pizza. Lang vei tilbake, kjørte oss litt vill i Genova, så til slutt fikk vi stenge av «Laura» og stole på det gode gamle papirkartet.

blogg13 blogg14På tide å reise videre mot Frankrike. Istedenfor motorveien valgte vi heller den trivelige strandveien der vi snart kom inn i koselige Menton og Monaco. Så nært det er og lett å kjøre!

Stoppet i Monte Carlo og spiste is på en kafè rett utenfor det luksuriøse Casinoet. Akkurat som på film. Luksusbiler overalt og båtene i havnen var bare luksusyachter. Barna synes det var veldig kult. Litt vanskelig var det med parkering, men etter en liten stund sirkulerende rundt fant vi en plass rett utenfor Gucci-butikken. Vår bil trivdes og fikk speile seg i glansen en liten stund.

blogg15 blogg16Vi tok oss videre ned på motorveien til Cannes, der vi fant frem til hotellet med det samme  Pierre & Vacances Cannes Verrerie og kjørte ned i ferieanleggets garasje. Så godt å være fremme og så greit med garasje. Under følgende dager slikket vi sol ved det utrolig rene og fine bassengområdet, det tok 2 minutter å gå ned til stranden, og ca 15 minutter inn til koselige og luksuriøse Cannes, der vi en kveld var på musikkfestival med selveste Cool and the Gang på scenen.

blogg17 blogg18 blogg19Vi passet også på å utforske rivieraen og tok bilen med langs kysten sørover med sikte på jetset-byen St Tropez. Har man lett for å bli bilsyk anbefales en reisesyketablett, da det er veldig kronglete vei langs den dramatiske og UTROLIG vakre kystremsen. Tidsmessig så tok kystveien lengre tid enn motorveien, lover at det absolutt er verdt tiden (ihvertfall en vei)! En rask lunsjstopp i byen St Raphaël ble heller en lang og herlig ettermiddag på en fantastisk hyggelig plass og besøket til St.Tropez droppes.

Hele familien nyter til det fulle. Bred, herlig sandstrand og strandpromenade med avkjølende god iskrem i en av rivieraens klassiske iskremkiosker.

blogg20Ett tips er å ta en ettermiddagsmiddag på en av strandrestaurantene, der du sitter med sand melom tærne og smaker på havet delikatesser med et kaldt glass hvitvin.

Etter 5 dager var det på tide å pakke sammen og bilen, denne gangen i retningen mot verdensmetropolen Paris. Atter igjen er vi ikke helt forberedt på avstanden, men landskapet utenfor og været gjorde at vi nøt landskapet vi kjørte igjennom. Bølgende lavendelfelt gjennom Provence, passerte store byer som Lyon og Dijon.  Veldig lite trafikk og veldig varmt utenfor bilruta – 42 grader på det meste , det er luksus med AC i bilen. I skumringen kom vi frem – fortsatt varmt – 32 grader. Sjekket inn på leilighetshotellet  Residhome Val D’europe  med, igjen, parkeringsgarasje under hotellet. Gleden var stor når vi fikk tak på to store bagasjevogner for å få med oss alle kofferter opp til det store rommet. Så godt å få bo alle fem på samme rom.

Kvelden tilbringes på Disneylands område med shopping og restuarantbesøk. Tips: om man ikke ønsker å gå inn i parken kan en spise lunsj eller middag på  Café Mickey  der alle karakterene , Mikke, Minnie, Langbein osv kommer. Lykken var komplett!

blogg21 blogg22Påfølgende dag står Paris på skjemaet – togstasjon rett ved hotellet var magiskt bra. En time inn til byen. Paris trenger ingen nærmere prestentasjon – ta med gode sko og gå. Barna fikset det galant når det er så mye å se og så tar man et lite stopp her og der.

Alt har en slutt og det var tid for å pakke bilen en siste gang på denne reisen. Hjemreisen gikk gjennom fantastiske Champagneområdet og vi svingte av på motorveien og tok oss til fantastiske Route Touristique du Champagne. Vinrankfelt avløser hverandre og det er mektig å være i verdens største champagneområde.

blogg24Vi valgte å ta oss til det mest kjente –  Moët & Chandon. Mitt bilde av pittoreske vingårder med en allèen opp til den lille gården var dessverre bare en drøm… Dette verdensselskapet lå midt i samfunnet Epernay med fabrikk, visninger og butikker. Jaja, gøy å ha vært der.

blogg25

blogg26Ett forferdelig uvær møtte oss på reisen hjem som gikk via Belgia, Tyskland, Danmark. Vi rullet inn i Helsingborg når solen gikk opp over sundet.

Fasit= 13 dager, 490 mil og fem veldig fornøyde bilferierende! Det her gjør vi snart igjen!

 

//Camilla, idag trofast bilferierende :)

blogg27