Kroatia – lei en båt!

Jeg har aldri tatt båtførersertifikatet men drømt om det mange ganger. Har romantisert det opp hvordan jeg i god vind seiler over havet, solen skinner og i horisonten venter en øy med en koselig restaurant for middag.

Kro1De fleste ferier har endt på en litt mindre eventyrlysten måte – på luftmadrass med en datter i snart tenårene på madrassen og jeg som en-takter i shallow waters.

Kro2Men ett år så oppdaget jeg at på mange mindre steder i Kroatia leies det ut mindre, men for øyet, vel sjødyktige farkoster. Gikk ned til utleieren for og høre om pris. Det var ett antall størrelser som ikke krevde noe bevis på kunnskap – bare sunn fornuft sa mannen….

Åtte hestekrefter var for lite, så jeg slo til på den største båten med den sterkeste motoren. Bestilte båten til neste dag og gikk glad hjem for å fortelle resten av familien.  Som spurte meg ut for så å le av meg…Det sluttet med nedslått blikk og knust selvtillitt gikk tilbake til utleieren og byttet til den minste båten med 4 hestekrefter.

Kro3Men, uansett motorstyrke og størrelse så ble denne dagen uforglemmelig. For en dagsleie på 500 kr putret vi omkring i skjærgården, utrustet med stor piknikkurv og masse væske. Vi la til i små viker, badet, snorklet og hadde det fantastisk.

kro4Mitt tips – hør på plass. Det finnes utleier til høyre og venstre. Utstyr deg med sunn fornuft, stor piknikkurv og tips fra de lokale om herlige strender. Det blir en uforglemmelig dag – jeg lover! Hør gjerne av deg om hvordan det gikk.

P.S. Glem ikke solkrem, solhatt og kamera!

/Rok

← Previous post

Next post →

Legg igjen en kommentar