ScreenHunter_521 Mar. 30 14.31

Jeg kan varmt anbefale en biltur langs den Franske Rivieraen. Fordelene er mange: herlige rallyveier, korte avstander og vakker utsikt som nesten tar pusten fra deg! Franskmennene kjører dessuten relativt fornuftig så til og med jeg våger å kjøre bil her!

Kjør gjerne hele veien fra sitronbyen Menton, via Grace Kellys Monaco, gjennom den lille storbyen  Nice, filmfestivalens Cannes, Picassos Antibes,  og hele veien til the-place-to-be St-Tropez. Bruk gjerne god tid, ta mange stopp, det her ingen reise til å stresse igjennom, for her finnes det altfor mange perler langs veien som dere ikke vil gå glipp av.

ScreenHunter_522 Mar. 30 14.34

På veien mellom Menton og Monaco.  Det er bare å rulle ned vinduene og nyte.

ScreenHunter_523 Mar. 30 14.44

Jeg anbefaler å leie en litt mindre bil for veiene er smale og parkeringsplassene er alltid en størrelse for liten. I verste fall (eller beste) kanskje snubler dere over denne garasjen i byen Haut-de-Cagnes? Der parkerer man bilen på ett bånd, som i en bilvask, går ut, og deretter parkerer bilen seg selv!

ScreenHunter_524 Mar. 30 14.47

Perfekt måte å parkere på, synes jeg. Man behøver ikke å bli svett eller døv av parkeringssensoren, som ellers er veldig lett i franske parkeringshus! Stilig!

Skal man være trendy skal man reise til Rivieraen under sommeren. Men for alle livsnytere der ute anbefaler jeg en tur i mai, begynnelsen av juni eller september. Været er varmt og herlig, men mye mindre trafikk, lett å finne parkering og man får alltid bord på restaurantene.

ScreenHunter_525 Mar. 30 14.48

Stopp gjerne for en strandlunsj på veien, som her i Cannes. Hvorfor ikke en blekksprutsalat og kjølende rosè? I menyen er det inkludert sand mellom tærne og en utsikt man husker lenge.

ScreenHunter_526 Mar. 30 14.49

Tips til alle som liker å være på stranden: det kan være ganske dyrt å leie strandstol og parasoll på Rivieraen, spesielt på sommeren. Men se deg om, for det finnes en del offentlige strender, som denne i Cannes, der man kan nyte livet helt gratis.

ScreenHunter_527 Mar. 30 14.51

Herlige rullestenstranden i Nice. Den intense azur-blå fargen gjør at en forstår virkelig hvorfor Rivieraen heter Côte d’Azur.

En perle i nærheten av Nice som jeg kan anbefale er  Villefranche-sur-Mer. Det som en gang i tiden var en søvning fiskeby er i dag en fargerik perle ved havet.

ScreenHunter_528 Mar. 30 14.55

Gamlebyen i Villefranche er en fryd å besøke, med sine svingete smug og fremkallende beslutningsproblem med tanke på alle restaurantene.

ScreenHunter_529 Mar. 30 14.56

ScreenHunter_530 Mar. 30 14.57

Mellom Nice og Cannes ligger Antibes, badebyen med sannsynligvis Europas største «små»-båthavn.

ScreenHunter_531 Mar. 30 14.58

I gamlebyen i Antibes ligger Picasso-museet, til minne om hans tid i Antibes. Når man har vært her er det enkelt å forstå at han ble inspirert av livet her.

ScreenHunter_532 Mar. 30 14.59

ScreenHunter_533 Mar. 30 15.00

I Antibes gamleby finner du også en fargerik og livlig provensalsk marked. Fersk frukt, grønnsaker, oliven i flere marinader enn man visste fantes, oster, pølser….ja, listen over delikatesser som man kan prøvesmake er lang.

ScreenHunter_534 Mar. 30 15.02

Utover de klassiske badebyene som finnes langs Rivieraen er også Èze (over) og Ramatuelle (under) koselige, små byer som ligger på høye åser, der det er veldig koselig å gå vill i bakgatene.

ScreenHunter_535 Mar. 30 15.02

Så lei en Renault du også og se det selv! Bon voyage!