Nice – 50 shades of blue

Jeg lever etter mottoet «Man skal alltid ha en reise bestilt» og leter etter tilfeller til å skape minner på nye steder. Så var det Nice som stod på agendaen og jeg hadde høye forhåpninger. ALLE har vært på den  Franske Rivieraen (føles det som) og ALLE har en relasjon, oppfatning, en «story» til/om Nice eller noen av søskene  Antibes, Cannes, St Tropez og så videre hva hele familien heter. Jeg er nykomlingen, nybegynneren, novisen med mottoet » Man skal alltid…. » ja, det  der kan dere allerede.

Here we go!

NICE Promenad des Anglais 2

Jeg rekker ikke å sette føttene på fransk jord før jeg har allerede bestemt meg. Jeg elsker Nice! Det er ikke umulighet at jeg ble påvirket av den vakre innflyvningen til Nice flyplass. Jeg kjenner meg som en stor fugl som svever over det glittrende blå havet. Hvor blått kan det bli liksom? Og hvor mye kan det glitre? Jeg rekker å fundere på at havet kan ikke glitre slik uansett vær. Jeg reflekterer også over at piloten, med all sikkerhet svever litt ekstra, vugger flyet forsiktig frem og tilbake, bare fordi han selv elsker å lande akkurat her, tett inntil vannet ett par hundre meter fra den legendariske Promenade des Anglais.

NICE Strand

Nice er en storby og akkurat som f.eks Barcelona, en helhetsopplevelse. På en og samme plass med bare noen minutters gangavstand i mellom så finner du herlige bad, shoppig for alle lommebøker med alt fra små matmarkeder til store flotte varehus (her finner du bl.a Frankrikes nest største La Fayette), kultur, natur og ett pulserende lugn. Sa jeg at man har gåavstand til alt?

 

 

 

Bare 15 minutter fra Nice ligger den Franske Rivieraens svar på Montmarte, den genuine lille fjelllandsbyen  Le Haut-de-Cagnes.

IMG_0993

Jeg anbefaler en overnatting på den svenskeeide Chateau Le Cagnard!  Alt annet hadde vært en synd. Om Renoir, Birgitte Bardot og Greta Garbo kunne så kan du!

Jeg lover noe aldeles spesielt. En liten by i en ett storslagent muljø og midt i alt dette åpnes sørene til de 28 hotellrommene, alle med ulik karakter og forsiktig renovert for å ikke ta bort noe av de historiske trekkene men allikevel anpasset til vår tidskrav om komfort. Utmerket kjøkken og med en utsikt som får den minst kulturelle å ville skrive en bok om eller male ett bilde. Både by og hotell setter spor.

NICE Chateau le cagnard

Jeg blir postivt overrasket gang på gang. Overrasket over at det på himmelen formes ett fantastisk rutemønster som ett tegn på den tette lufttrafikken. Overrasket over at det ikke er en turistfelle å spise lunsj langs strandpromenaden, hit går lokalbefolkningen med all rett. Overrasket over at alt er så grønt overalt. Jeg merker at jeg overraskes eller kanskje nærmere sagt misunner. Missunnelig over at Nice`ene er så stolte over sin by. Skikkelig stolte. På spørsmålet «hvor reiser du på ferie?» svarer lokalguiden: «hvorfor skulle jeg reise ut av Nice? Alt finnes her!»

NICE Gamla Stan sista bild

Jeg funderer på:

 1. Om det alltid er en ny blånyanse på vannet hver dag.
 2. Har man lydfilter mellom himmel og hav? Den nærliggende flyplassen høres ikke engang?!
 3. At jeg ikke kjenner meg som en turist i Nice, men mer som en oppdager og en lykkelig verdensmedborger.e.

Jeg skal spise:

 1. Lunsj på Le Koudou, 28 Promenade des Anglais
 2. Lunsj på Attimi, 10 Place Masséna
 3. Middag på Restaurant L´Empire, 54 Boulevard Jean Jaures
 4. Middag på Restaurant Citrus, 7 Rue Sainte-Reparate

 

Gå ikke glipp av!

 1. Å møte våren eller høsten her sammen med gode venner eller din kjære. Begynne med en natt på  Chateau le Cagnard  for så å bo i sentrale Nice med perfekt beliggenhet Hotel Massena eller prisgunstige Adagio City Nice Promenade des Anglais.
 2. Å ta en drink på på takterrassen på Splendid Hotel & Spa.
 3. Blomstermarkedet, Marché aux Fleurs i gamlebyen.
 4. Ett av verdens største (!?) karnevaler som går av stabelen februar hvert år.

 

Hilsen Jessica

 

← Previous post

Next post →

Legg igjen en kommentar