Danmark og LEGOLAND® i Billund er nordmenns andre hjemland. Hit reiser vi gang på gang, og det finnes mye morsomt å gjøre for små og store.

LEGOLAND®s store suksess er NINJAGO® world og dette er drømmen for alle som vil kjempe som en NINJAGO® og være med å beseire den store dragen.

Like ved LEGOLAND® ligger LalandiaLalandia – det fantastiske badelandet som i tillegg til basseng og sklier, også har skøytebane, skibakke, lekeland og mye, mye mer. Lalandia tilbyr fine hytter i flere størrelser, for opp til 10 personer og dette er et godt alternativ når en vil ha mer plass og kunne ordne litt mat selv.

Vegg-i-vegg med LEGOLAND® ligger Hotel LEGOLAND® som har egen inngang til LEGOLAND®-parken. Dette er et fantastisk, barnevennlig hotell der LEGO®klossene spiller en stor rolle.

 

 

LEGOLAND® Holiday Village ligger bare ti minutters gange fra LEGOLAND® og har både hytter og rom, og det siste er at det går å bo i tønner. Det er ikke alle som kan komme hjem og si at de har bodd i en tønne i ferien!

Mye kretser rundt LEGOLAND® og Billund, men det finnes også mye mer å oppleve på Jylland.

Givskud_lions_428x238Løveparken Givskud Zoo er kjent for mange, og her møter dere dyrene på nært hold. Med safaribussen eller egen bil, kjører dere blant løver, neshorn, giraffer, sebraer og elefanter. På området finnes også en dinosauruspark med dinosaurier i naturlig størrelse.

Ribe

Byen Ribe er Danmarks eldste by, og her er det vikingefokus med eget vikingesenter der det går å kle ut seg og skyte med pil og bue. Ribe ligger også like ved Vadehavet som står på UNESCOs verdensarvsliste.

 

KoldingKolding er designbyen som også har et slott fra 1400-tallet. Her finnes fine utstillinger og barna får muligheten til å leke konge og dronning for en dag.

 

 

Madsby legeparkI Frederika er det lek som står i fokus. Her finnes Mads Legeland som er et badeland med både lekeplass og treningssenter i tillegg til alle vannaktivitetene.

For alle som er glad i høyder kan vi anbefale Middelfart og Bridge walking. MiddelfartHerfår dere muligheten til å gå lengst opp på Lille-Belt-broen. Vil dere være ved vannoverflaten så finnes muligheter for hvalsafari, ribbåter og kajakk i tillegg.

 

 

En annen høy opplevelse er klatreparken Gorilla Park i Vejle. Her finnes tau oglianer både høyt og lavt, så dette gir utfordringer til hele familien.Vejle

VejenVel nede på jorden igjen går turen til Vejen og Glad Zoo hvor rovfuglene står i fokus. Her ser dere et fascinerende show med falker og andre fugler, og hvis dere vil kan dere låne fuglepasserens hanske og la uglene sitte på armen.

Varde

 

Danmark er kjent for sine strender og i Varde ligger noen av de fineste. Fyrtårnet Blåvandshuk og Danmarks vestligste punkt finner dere også her.

– og dette er bare en liten smakebit av alt som finnes i Danmark, vårt nærmeste ferieland.