Oj, hvor skal jeg begynne… California får deg til å ville komme tilbake igjen og igjen, i alle fall var det det som skjedde med meg. Etter et besøk ble jeg helt forelsket i denne fantastiske delstaten. Her finnes så mye å oppleve at du aldri blir lei, og jeg garanterer at du blir starstrucked i  alle fall minst en gang. Berømte filmstjerner, artister og ikke minst realitystjerner møter du overalt. Allerede når jeg landet på flyplassen LAX var jeg så forventningfull at jeg knappt kunne holde meg! Det føltes som om jeg gikk inn i en ny verden og med en gang ble jeg møtt av hyggelige og hjelpsomme amerikanere som spurte om jeg trengte hjelp for å finne fram eller hjelp med bagasjen. Jeg sa at jeg kommer fra Sverige og de begynte med en gang å snakke om alt fra IKEA til Max Martin. I California elsker de skandinavere og det bor også en del kjente skandinaviere i området. Jeg tok en taxi til Santa Monica hvor jeg skulle bo, og gjennom bilvinduet ble jeg møtt av solskinn, palmetrær og strandkledde mennesker med en Starbucks latte i handen.

SanDiego_carlsbad-beach-962456_Pixabay_blogg-910x682

Los Angeles – Englenes by 

 Los Angeles beskrives ofte som “The City of Angels” eller drømmenes by, og ja her er det mye status, men alltid med glede og glimt i øyet. Jeg starter min reise her i Santa Monica og svinger innom Starbucks og betiller en latte slik at jeg også kan kjenne meg som en ekte «Caligirl», som jentene i California kalles. Med solbrillene på nesen fortsetter jeg videre til Santa Monica Pier. Er du i California må du besøke disse fantastiske pirene som finnes ved nesten hver eneste strand. På Santa Monica Pier ligger Pacific Park som er en liten fornøyelsespark med et pariserhjul og andre aktiviteter, i tillegg til restauranter og suvenirbutikker. Husk på at du må betale tax på alt du kjøper, og det legger de til ved betalingen, så prisen blir noe annet enn det som står på varene.SantaMonica_shutterstock_77132170_blogg-910x606

Like i nærheten ligger populære Venice Beach. Her er det perfekt å gå langs stranden og på veien møter jeg mennesker på sykkel og rulleskøyter, surfere med surfebrettet under armen og stilige hundeeiere. Eller rettere sagt, stilige hunder. I California er hunden en viktig detalj og de har gjerne små chihuahuaer oppkledd i stilige antrekk. Jeg møtte en mann som var ute med sin lille hund og uten å tenke meg om sa jeg høyt «se den hunden har små røde sko på seg». Ogmannen svarer blidt «ja det har han». Det stemmer – det bor jo mange skandinaviere her som forstår hva jeg sier!

Det er enkelt å ta seg fram i California, enten med taxi eller med bussene “Big Blue Bus”, og ja, det er store, blå busser, det er derfor de har det morsomme navnet. Å leie bil er ellers det som mange gjør, og en roadtrip i en Mustang til lav pris, er veldig populært. For bra shopping skal du besøke Third Street Promenade, den store handlegaten med butikker som Kitson, Urban Outfitters, Victorias Secret, Forever 21, Adidas og andre, kjente butikker for alle smaker og aldrer. Et annet bra shoppingtips er The Grove som ikke bare har bra butikker, men også er et fint område å gå rundt i. Her må du besøke The Cheesecake Factory som tilbyr ostekake i verdensklasse.

Er du i LA kan du ikke gå glipp av Hollywood. På min runde går jeg og ser ned i bakken og oppdager alle stjernene i gaten, og plutselig er jeg midt på Hall of Fame. Det berømte Hollywoodskiltet oppe i åsen er umulig å unngå, og der er den røde matten ute. Jeg har mao havnet midt i en filmpremiere, noe som skjer med jevne mellomrom i Hollywood, og bare noen meter unna ser jeg bådeScarlett Johansson og Alexander Skarsgård.

 Et annet kjent område i LA er selvfølgelig Beverly Hills med gater og kvartaler kjent fra de mange filmene og TV-seriene som er innspilt der. For eksempel klassikere som Pretty Woman og Beverly Hills 90210. Gå rundt blant kjendisenes hus og ta en shoppingrunde på Rodeo Drive!

Et tips om du leier bil er å kjøre Highway 1 langs kysten til Laguna Beach, Malibu, Newport Beach og San Diego. Vil du ha en hel dag fyllt med aktiviteter skal du besøke Universal Studios, og vil du nyte vakker utsikt og natur skal du gå på Runyon Canyon. I Los Angeles kan virkelig alt skje, og ingen dag er lik den andre!

 

Vakker utsikt i San Francisco og vinprøving i Sonoma

Begynner du å bli mett på kjendisområdene, strandliv og ostekake er San Francisco en fantastisk fin by med sine berømte gater som går opp og ned i alle retninger. Uansett hvor jeg går ser jeg vakre hus med fargeglade fasader og de kjente trikkene (cabelcars) som tråkler seg frem langs veiene. Akkurat som for alle andre, er ikke besøket i San Francisco fullendt før jeg har besøkt den røde Golden Gate broen. For en utsikt, og spesielt i solnedgangen! Vil du oppleve historie og litt spenning skal du reise ut til øya Alcatraz. Her ute ligger det som tidligere var verdens sikreste fengsel og som nå er en populær turistatraksjon. Det organiseres turer ut til øya, så du trenger ikke planlegge hvordan du skal ta deg ut til Alcatraz.san-francisco-910x606SanFrancisco_shutterstock_8527795_blogg-910x620

For de vininteresserte kan jeg anbefale å dra til vakre Sonoma County med fantastiske vingårder og vinprøvinger. Utsikten er så vakker med bølgende åser, ringlende vinranker og sjarmerende vingårder. Det finnes utrolig mange små, sjarmerende vingårder, mer enn 250 stykker, og å velge hvilke du vil besøke, er ikke det letteste. Jeg kan tipse om noen vingårder og en av de er Alexander Valley for deg som liker viner som Cabernet och Merlot. Mitt andre tips er Russian Rivers som har druer som Pinot Noir og Chardonnay, og det tredje tipset er Dry Creek Valley som produserer viner som Zinfandel og Sauvignon Blanc. I Sonoma County finnes det noe for alle smaker, og selvsagt arrangerer eierne på vingårdene vinprøving slik at du kan finne din favoritt. Det er noe eget å sitte med glasset i handen og lytte til de fantastiske historiene om vinen som eierne gjerne forteller. Langs veiene mellom vingårdene møter jeg hyggelige bønder som selger alt fra jordbær, plommer og kirsebær til små treskilt fra sine pickupbiler. Mer landlig følelse enn dette kan det neppe bli i California!CaliforniaVineyard-1938925_Pixabay_blogg-910x637

Et annet fantastisk område i California er den majestetiske nasjonalparken Yosemite som ligger i Mariposa County, midt i California. Yosemite er vakker i alle årstider og her møtes du av fantastiske fossefall og dype daler, enorme sequia-trær og en villmark som lokker både nye og innbitte naturelskere. Du kan vandre i dager uten å møte andre, men også velge stier og bo der det er mange andre, glade turister.

Yosemite_14939844309_7ecb5c9664_k Yosemite_14940001508_ad7266fa82_k

Høres California ut som et reseimål som du vil reise til og oppleve alt dette og mere til? Vi i Sembo hjelper deg gjerne med å finne det beste hotellet, flybillettene, og også muligheten til å leie bil. Alt for at du skal kunne se fram til en herlig ferie i California. Jeg kan garantere at når du vel har besøkt California en gang, vil du reise tilbake til denne fantastiske delstaten!