Til vanns og til lands og i lufta med – slik kan ei uke på Costa Dorada-kysten beskrives. Vi begynte med Barcelona, og når fire voksne og tre barn i alderen 9, 10 og 13 skal på sommerferie er det viktig at alle får litt – og det fikk vi virkelig denne gangen. Barcelona innfrir alle forventninger på storbyferie, og mere til. Shoppingen er det ingen ting å klage på, og både i de gotiske kvartalene og på shoppingsentre og småbutikker like i nærheten av der vi bodde, fikk vi tilfredstilt handellysten. Spesielt sportsbutikken Decathlon falt i smak hos oss alle. Så mye bra dykkerutstyr, turutstyr og mere til! Å gå mye er en del av storbylivet, og å kunne ta et forfriskende bad etter alle inntrykk, er veldig deilig. Det var derfor gull verdt for oss å ha hotell med basseng på taket.

taubanen i Barcelona

Barcelonas lange sandstrand testet vi aldri, men vi fikk et veldig godt overblikk over den da vi tok taubanen fra fjellet Montjuic. Dette er ingen ting for de med høydeskrekk! Taubanen går fra det fjellet der de olympiske lekene ble holdt i 1992, og ned til den moderne havnepromenaden. En reise på ti minutter som gir et fantastisk overblikk over byen.

Tapas i Barcelona
Tapas og paella hører med når vi er i Spania, og vi fant flere, gode restauranter i Barcelona. Alt fra små hull i veggen i sidegatene til La Rambla, via eventyrcafeen El Bosc de Fades, til Lonja de tapas i bydelen Born.   Fordelen med tapas og mange personer er at vi kunne bestille hele menyen og fikk prøvesmakt alt!

barcelona

Er det noe spanjolene kan så er det togtrafikk. Vi skulle videre fra Barcelona til Salou og fornøyelsesparken PortAventura, og det var en behagelig togtur på en time. PortAventura har egen stasjon og fra toget til hotellet tok det fem minutter å gå. Snakker om smidig opplegg.

Hotel Caribe PortaventuraPortAventura består av to parker, en med karuseller og show, og et badeland. I og med at vi bodde på et av parkens temahotell, Hotel Caribe, som hadde mange bassenger, valgte vi å fokusere på den delen av parken som hadde karuseller. Og hvilket fokus – her er det karuseller for alle smaker, bla Europas høyeste berg- og dalbane. Det kilte i magen….

Portaventura

I 2016 utvides PortAventura til å bli en Ferrari-park og det betyr ennå mere fart. Vi må nok komme tilbake for å teste parken en gang til!

Bare noen togstopp fra PortAventura ligger Unesco-byen Tarragona. Vi tok en by- og stranddag her, og Tarragona er både sjarmerende og historisk spennende. Det var også deilig å ligge på bystranden og bare nyte solen og Middelhavets bølger.

Tarrangona

Spanske tog er bra og spanske busser er enda bedre. Etter dager med bading og karuseller skulle vi hjem, og da reiste vi med buss. Det finnes en direktebuss fra Salou som stoppet utenfor hotellet, og som går til Barcelona flyplass. Ferien blir så bra når alt det praktiske fungerer, og dette ble en kombinasjonsferie der alt gikk som smurt!

Nå er det bare å planlegge neste Spania-ferie, det er jo en park som utvider snart…..