Mål: Adriaterhavskysten i Italia

Reiselengde: 10 netter, 320 mil

Ferieeventyret begynner allerede på veien ned gjennom Sverige. I Trelleborg kjører dere ombord på nattfergen til Rostock, og vel om bord kan hele familien slappe av, leke og sove i den bekvemme lugaren som dere bestilte samtidig med fergebilletten.

Neste morgen etter frokost, fortsetter turen mot Praha via Berlin, vakre Dresden og porselensbyen Meissen. Praha er en meget vakker by med en interessant historie og et stort kulturutvalg. Bli i Praha minst to netter, så rekker dere å se litt av alt det fantastiske. Kjørestrekning 58 mil.

2673.jpg

Etter to netter i Praha er det på tide med den andre etappen til reisemålet Caorle på den italienske Adriaterhavskysten. Turen går gjennom vakre landskap med høye fjell og dype daler. Ta ofte pauser og nyt utsikten – på mange steder en den henførende vakker.

Sent på kvelden er dere fremme i Caorle. Nå venter masse sol og bad! I Caorle finnes det mange herlige familiehotell. Kjørestrekning cirka 90 mil.

Albatros er et av våre mest populære feriebolig i Caorle.

141339.jpg

Caorle er en fiskehavn og her holdes det marked hver dag.

ScreenHunter_428 Mar. 06 08.49

Caorle har to fine sandstrender, Levante og Ponente. Disse går ut fra både den gamle bykjernen og på begge strendene kan du velge mellom betalstrand og fristrand. Da vannet er langgrund i denne byen er Caorle et utmerket valg for barnefamilier.

ScreenHunter_429 Mar. 06 08.50

Det merkes at Caorle er en by som er bebodd året rundt. Her finner du bra butikker, barer, mange restauranter med utsøkt kjøkken og koselige uteserveringer.

ScreenHunter_433 Mar. 06 09.09

I Caorle finner en mange koselige bakgater med vakre blomstrer som pryder husfasadene.

ScreenHunter_435 Mar. 06 10.07

Etter en herlig uke, uthvilt og med mange ferieminner fortsetter turen hjemover. Turen går via Brennerpasset mot Innsbruck. Her kjører dere over flere broer som gir vakre vyer – den som kan ta pusten fra noen og enhver er Europabrücke. Her kjører dere nesten 200 meter over bakken.

ScreenHunter_434 Mar. 06 09.58

Tyskland har mye mer enn Autobahn og vi anbefaler at dere kjører de vakre veiene nordover via die Romantische Strasse. Bruk tiden og stopp f.eks. i Dinkelsbühleller og Rothenburg ob der Tauber, de ligger langs veien Fernpassstraße/B17 og A7b. Gå rundt, ta en kopp kaffe og ta en kopp til. Dere har det ikke travelt, hotellet i Kassel er allerede bestilt for natten. Kjørestrekning 67 mil.

rotheburg_content1

Trivelige Rothenburg

Opplagte og fornøyde venter så siste etappe fra Kassel. Nå kan dere velge om dere vil kjøre opp gjennom Jylland i Danmark, eller kjøre via Sverige. Velger dere det siste alternativet, går turen til Puttgarden og over til Rødby på Sjælland. Fergeturen tar i underkant av en time og passer bra for en kopp kaffe og litt shopping. Fra Rødby til Helsingør er det 20 mil, og så venter en kort fergetur over Øresund til Helsingør i Sverige. Legg inn en god natts søvn i skånske Ängelholm før ferden går hjem til Norge. Kjørestrekning cirka 70 mil.

–  Hvilken herlig ferie det ble! Og så mye å se langs veien…

Bilsemestertips_950x350