Sicilia – Italias største øy

Vil du tilbringe din ferie med god mat, fantastiske viner, vakker natur og herlige bad? Ja, da er Sicilia det rette valget. Dette er ett paradis med mildt klima og mange solsikre timer. Det dramatiske landskapet er fortryllende med spennende fjellformasjoner i kontrast til det azurblå Middelhavet. Dessuten kan Sicilia være stolt over å kunne tilby noen av landets beste strender. Ett besøk i hovedstaden Palermo er absolutt å anbefale og pass på å gi deg hen i byens gastronomi. Palermo er kjent for sine varierte markeder og fine råvarer.  Fersk fisk og pistasjenøtter trengt sammen med undertøy og nyskårne asaparges i vakre bunter. Fastfood selges direkte fra stekepannen på gaten. Er det sol og bad i herlige badeviker som lokker, ja da er det Castellamarebuktens vestlige deler som anbefales. Her finner du vakre badeviker og små fiskelandsbyer. Vannet er klart og området er også populært blant dykkere.

Giardini Naxos

Giardini Naxos, er en av øyas mest kjente badebyer, der du har vulkanen Etna på den ene siden og Taormina på den andre. Langs strandpromenaden finner du mange koselige restauranter, barer og butikker, ett perfekt sted å rusle under herlige kvelder.

TaorminaTaormina_2

Taormina , er en fengslende by med svingete smug og sjarmerende torg. Byen ligger på en klippe med utsikt over Naxosbukten. Langs gågaten har du en mengde av butikker, restauranter og barer. For å komme ned til havet kan du ta bussen eller taubane.

Leotjanni

Letojanni, er en liten by som ligger i nærheten av Taormina. Her finnes ett mindre utvalg av butikker og restauranter. Letojanni passer deg som vil bo nære havet.

Cefalu

Cefalù, er en sjarmerende badeby med genuin bykjerne og herlig strand, som orginalt nok ligger midt i sentrum. Det finnes godt med butikker langs de trange smugene og mange koselige restauranter der du har gode muligheter på å prøve det lokale kjøkkenet.

Se våre utvalgte ferieboliger på Sicilia i sommer

← Previous post

Next post →

2 Comments

  1. Astri K. Aasen Wright

    Rundtur for single

  2. I’ve been lonokig for a post like this for an age

Legg igjen en kommentar