Våre beste Mallorca-tips

Etter å ha bodd mer enn 30 år på Mallorca får jeg ofte spørsmål av venner og bekjente som vil komme hit; hvor skal vi bo og hva skal vi gjøre?
Når det er barnefamilier er det lett, da er det Alcudia  som gjelder og ved par svarer jeg alltid Palma!

ScreenHunter_377 Feb. 18 19.52

Bo inne i Palma på et koselig hotell, besøke noen av markedshallene – selv går jeg alltid til  Mercado Santa Catalina – og spiste frokost, kjøpte inn brød, ost  skinke, frukt og drikke til dagens piknik. Ta leiebilen og kjør til den fantastiske stranden Es Trenc som ligger ca 45 minutters kjøring øst for Palma. Her er vannet turkisfarget og stranden er langgrunn.

877726190_c634878dcb_b

Es Trenc er en av Mallorcas mest kjente strender. 

Ett alternativ er å «bare» spise frokost i markedshallene og så kjøre mot vestkysten, så rekker du ett stopp i Valldemossa hvor du kan spise byens spesialitet”coca de patatas” – potetbolle –  og samtidig besøke klosteret der Chopin bodde vinteren 1838-39.

Velger du å reise direkte til badingen så fortsetter du forbu Valldemossa og kjører Mallorcas vakreste vei, en svingete strekning langs kysten fra Valldemossa til Deia. Deia er kjent for sitt spesielle sollys, derfor der det manfe kunstnere (og forfattere) som slår seg ned i denne rolige byen.

ScreenHunter_565 Apr. 30 13.31

Rett etter sentrum går det en liten vei ned til Cala Deia, en liten vik der man bader fra klippene eller fra den lille steinstranden. Men det første man gjør når en kommer dit er å bestille bord på restauranten Ca’s Patro March! Populært sted med god fisk & skalldyr og en fantastisk beliggenhet på klippen! Nyt!

ScreenHunter_562 Apr. 30 08.36

Palma by night har mye å tilby! Mange har nok hørt om baren Abaco   der man i flotte omgivelser tar en stor drink til tonene av klassisk musikk, røkelse og fantastiske blomsteroppsatser! Dyrt? Ja, men det er verdt det!

bar-abaco-ambiente-excepcional-2_image

Baren Abaco i Palma er virkelig verdt ett besøk!

Fra kl 23 (torsdag-lørdag) spilles det jazz på Hotel Saratoga`s takterrasse og det svinger! For den jazzfrelste er dette et utmerket sted å besøke etter en god middag i Palma.

DSC_1570.jpg

Restauranttilbudet i byen er stort og bredt! Har jeg lyst på tapas går jeg gjerne til Tapa Negra (Paseo Maritimo) eller Los Rafaeles (Paseo Mallorca). Er det kjøtt som gjelder så er Xoriguer på Calle Fabrica ett sikkert kort. For deg som søker det moderne kjøkken anbefaler jeg noen av de mange restaurantene i  Santa Catalinaområdet, f.eks. ”Duke Palma”.

¡Bienvenidos a Mallorca!

//Jörgen

← Previous post

Next post →

Legg igjen en kommentar